Netwerk tegen Armoede

Art Direction, Project Management, Printdesign

  • art-direction
  • printdesign
  • project-management

Netwerk tegen Armoede

De vraag
Heel wat mensen in armoede stellen gezondheidszorg uit en deze groep groeit. Het Netwerk tegen Armoede wil de gezondheidskloof dichten. Hoe lager op de sociale ladder, hoe lager je levensverwachting. We zijn op zoek naar een concept voor print en tv met de boodschap ‘gezondheid verdraagt geen uitstel’ dat het beleid oproept om drempel naar medische zorg weg te werken.

Het inzicht
Mensen in armoede leven met een heel beperkt budget. Ze moeten keuzes maken en dat heeft zijn gevolgen. Door slechte toegankelijke eerstelijnsgezondheidszorg zetten mensen in armoede de stap naar medische zorg niet of nauwelijks. De financiële drempel is dikwijls te hoog. Heel wat mensen in armoede stellen daarom gezondheidszorg uit. Mensen in armoede kiezen voor eten, kleren, elektriciteit… boven hun eigen gezondheid en dat van hun kinderen.

Het antwoord
Zonder in clichés te vallen of iemand met de vinger te wijzen, brengen we een herkenbare situatie in beeld. In de spot werken met vertragende beelden en zachte kleuren om een sterk poëtische verhaalstijl te bekomen. Naast de tv-spot ondersteunen we de campagne ‘uw gezondheid verdraagt geen uitstel’ met een brochure vol inzichten en aanbevelingen, affiches en banners die mensen oproepen om de campagne te steunen.

“Het Netwerk tegen Armoede heeft al verschillende campagnebeelden laten creëren door Els en telkens konden we rekenen op haar creativiteit. Minstens even belangrijk is dat ze onze boodschap van sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen heel goed weet te vatten. Els maakt steevast beelden die een breed publiek aanspreken en onze boodschap heel helder en gevat in de markt zetten. Dat heeft ongetwijfeld een grote invloed gehad op de naambekendheid van onze organisatie en het publiek dat we bereiken met onze campagnes.” Peter Heirman, stafmedewerker communicatie