Workshops UX gaven De Krook de stroomversnelling die ze nodig hadden

Workshops informatie-architectuur

  • workshops-ux-en-informatie-architectuur-voor-de-website

Workshops UX gaven De Krook de stroomversnelling die ze nodig hadden

De opdracht
De Krook Bibliotheek stapt mee in het white label ‘bibliotheeksites’ van CultuurConnect.

De Krook startte een werkgroep op met zijn 6 teamleaders. Deze groep zocht een facilitator met kennis van zaken over informatie-architectuur om te helpen met het maken van keuzes over inhoud en structuur. Welke informatie nemen we mee naar de nieuwe site? De toptaken waren gekend en de bouwstenen van het nieuwe platform van CultuurConnect waren klaar om te gebruiken.

Mijn aanpak
Ik begeleidde de werkgroep in het maken van concrete keuzes, met de mogelijkheden van het platform van CultuurConnect, de bestaande site, de toptaken van de bezoekers en toekomstvisie van De Krook in het achterhoofd.

In de eerste workshop maakten de teamleden kennis met de mogelijkheden van CultuurConnect en gingen hiermee aan de slag. De oefening lag bij momenten wat ver weg van hun comfortzone, maar werd achteraf toch als nuttig ervaren om in de tweede workshop gemakkelijker te communiceren over hun ideeën. Ik begeleidde en inspireerde waar ik het nodig vond. Deze groep had tonnen energie en goesting om ermee aan de slag te gaan. Heel fijn om zo’n betrokken groep te kunnen begeleiden.

Het resultaat
• Door de workshops kwam het project binnen de Bibliotheek De Krook in een stroomversnelling terecht.
• Op korte tijd heeft de groep gerichte beslissingen kunnen nemen en meteen toepassen in de nieuwe site.
• Na de workshops stond een geïnspireerde en gedynamiseerde werkgroep klaar om erin te vliegen.