Design en informatie-architectuur voor het platform “Niet confessionele Zedenleer”

UX en webdesign van het digitaal platform voor het vak N.C. Zedenleer

 • ux-design
 • webdesign

Design en informatie-architectuur voor het platform “Niet confessionele Zedenleer”

De RIKZ.Z en de verschillende vrijzinnig humanistische verenigingen die het vak Niet-Confessionele Zedenleer ondersteunen (Samenspel vzw, Prik vzw, Fakkeltjes vzw …) willen met een nieuw overkoepelend digitaal platform inzetten op modernisering en samenwerking.

Samen met Yann Tavernier van Major Tom, pakten we dit project met veel interesse en toewijding aan. Het concept ben ik erg genegen en deed dit met volle 200% goesting.

Uitdaging

Een digitaal platform creëren dat beantwoordt aan de behoeften van de verschillende doelgroepen en gebruikers. Dit zowel op vlak van inhoud, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en ontwerp. Een logische integratie van de inhoud van de 6 bestaande sites combineren met de vereisten van het nieuwe platform. Laat maar komen!

Aanpak

  1/ Gesprekken met de product owners: duidelijk inzicht in de jobs to be done van de verschillende stakeholders. Scan van de inhoud van de 6 bestaande websites.
  2/ Uittekenen van de structuur van alle pagina’s (wireframes). Zowel voor de corporate website bestemd voor het brede publiek, als voor het dynamische platform bestemd voor leerlingen, leerkrachten en andere professionelen waar specifieke taken als het aanmaken van lesvoorbereidingen en delen van lesideeën mogelijk zijn, tekende ik wireframes. How I love this part!
  3/ Testen. Ik maakte toch een klein sprongetje na deze test, blij dat ik voor deze groep een tool kon ontwikkelen die hun workflow aanzienlijk zou verbeteren.
  4/ Design.
  5/ Development. Yann ging aan de slag met de ontwikkeling van de site. In sept 2020 gaat hij online.

Resultaat

• Niet-confessionele levensbeschouwing als concept sterker communiceren en uitdragen
• Eén gecentraliseerde plaats voor informatie en inspiratie over het vak Niet-Confessionele Zedenleer
• Sterke ondersteuning voor alle leerkrachten en toekomstige leerkrachten
• Verbinding en inspiratie binnen de community I love NC-Zedenleer

Rebranding Balance HR

Branding, UX design, webdesign

 • branding
 • ux-design
 • webdesign

Rebranding Balance HR

De vraag
Bouwen aan een nieuwe uitstraling, de merkpositionering van Balance HR op punt stellen, een functionele analyse van de website en een bijhorend design ontwerpen. Daar mocht ik voor tekenen. En dat deed ik maar al te graag. Met de missie ‘Better work for all’ kan het niet anders dat er match is tussen DearBrand en Balance HR.

Het antwoord
Ik start altijd met de basics. Waar staan jullie voor, wat maakt jullie bijzonder… Samenwerkend, vooruitstrevend, hartelijk en betrouwbaar omschrijven het brand character. Van hieruit transformeerde de nieuwe visuele identiteit naar een samenspel van contrasten. Zachte tinten zand en muntgroen tegenover fel turkoois groen en diepblauw. Uitgesproken typografie in combinatie met gemakkelijk leesbare corporate fonts. Naast de afgeronde vlakken zijn ook de handgetekende iconen terugkerende grafische elementen. Het is altijd de bedoeling geweest om het merk een heel toegankelijke en creatieve uitstraling te geven, onderscheidend van andere organisaties in human resources.