Nu CKG De Schommel het eensgezind is over hun merkidentiteit starten ze met zekerheid aan communicatie

  • ux-design
  • webdesign

Nu CKG De Schommel het eensgezind is over hun merkidentiteit starten ze met zekerheid aan communicatie

Briefing

Hoe een begeleider, de projectleider, twee stafmedewerkers, twee directeurs en voorzitter van Raad van Bestuur het eens werden over welke richting het zou uitgaan met de uitstraling van CKG De Schommel.

CKG De Schommel vzw, centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning, ondersteunt ouders die vragen hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Vertrekkende vanuit een diepgeworteld maatschappelijk engagement, de wil om samen te werken aan een betere wereld, helpen ze ouders en kinderen uit de middenklasse en kansengroepen terug in hun kracht te zetten. Een nobel doel waar ik maar al te graag mijn steentje aan wou bijdragen.

Mijn aanpak

In opdracht van Linguineo begeleidde ik de workshop co-creatie. Iedereen had een mening over hoe de waarden, vooropgesteld in de beleidsnota, er het best zouden uitzien. Voor de start van de workshop kregen alle deelnemers een voorbereidende oefening over waarden. Doel van deze oefening was om te zien of deze waarden nog relevant en levendig zijn en hoe belangrijk ze zijn in verhouding tot elkaar. Hierdoor kwam een interessante discussie op gang en kwamen een aantal meningsverschillen naar boven. Met deze discussie in het achterhoofd gingen op zoek naar de brand personality en tone-of-voice. Hoe zou je ideale tone-of-voice omschrijven als je de waarden en doelgroep kent? Op zich al een uitdaging maar het werd nog interessanter toen we hier ook een visuele oefening aan koppelden. Ik faciliteerde de workshop met de online tool Miro. Iedereen kreeg de kans om visuele moodboards te maken, te stemmen en hierover te discussiëren. Conclusies en belangrijkste take-aways verwerkte ik in een adviesrapport, wat meteen ook de creatieve brief was voor designers en copywriters.

Miro co-creatie workshop visuele boards
Adviesrapport merkidentiteit CKG De Schommel

Design en informatie-architectuur voor het platform “Niet confessionele Zedenleer”

UX en webdesign van het digitaal platform voor het vak N.C. Zedenleer

  • ux-design
  • webdesign

Design en informatie-architectuur voor het platform “Niet confessionele Zedenleer”

De RIKZ.Z en de verschillende vrijzinnig humanistische verenigingen die het vak Niet-Confessionele Zedenleer ondersteunen (Samenspel vzw, Prik vzw, Fakkeltjes vzw …) willen met een nieuw overkoepelend digitaal platform inzetten op modernisering en samenwerking.

Samen met Yann Tavernier van Major Tom, pakten we dit project met veel interesse en toewijding aan. Het concept ben ik erg genegen en deed dit met volle 200% goesting.

Uitdaging

Een digitaal platform creëren dat beantwoordt aan de behoeften van de verschillende doelgroepen en gebruikers. Dit zowel op vlak van inhoud, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en ontwerp. Een logische integratie van de inhoud van de 6 bestaande sites combineren met de vereisten van het nieuwe platform. Laat maar komen!

Aanpak

    1/ Gesprekken met de product owners: duidelijk inzicht in de jobs to be done van de verschillende stakeholders. Scan van de inhoud van de 6 bestaande websites.
    2/ Uittekenen van de structuur van alle pagina’s (wireframes). Zowel voor de corporate website bestemd voor het brede publiek, als voor het dynamische platform bestemd voor leerlingen, leerkrachten en andere professionelen waar specifieke taken als het aanmaken van lesvoorbereidingen en delen van lesideeën mogelijk zijn, tekende ik wireframes. How I love this part!
    3/ Testen. Ik maakte toch een klein sprongetje na deze test, blij dat ik voor deze groep een tool kon ontwikkelen die hun workflow aanzienlijk zou verbeteren.
    4/ Design.
    5/ Development. Yann ging aan de slag met de ontwikkeling van de site. In sept 2020 gaat hij online.

Resultaat

• Niet-confessionele levensbeschouwing als concept sterker communiceren en uitdragen
• Eén gecentraliseerde plaats voor informatie en inspiratie over het vak Niet-Confessionele Zedenleer
• Sterke ondersteuning voor alle leerkrachten en toekomstige leerkrachten
• Verbinding en inspiratie binnen de community I love NC-Zedenleer

Rebranding Balance HR

Branding, UX design, webdesign

  • branding
  • ux-design
  • webdesign

Rebranding Balance HR

De vraag
Bouwen aan een nieuwe uitstraling, de merkpositionering van Balance HR op punt stellen, een functionele analyse van de website en een bijhorend design ontwerpen. Daar mocht ik voor tekenen. En dat deed ik maar al te graag. Met de missie ‘Better work for all’ kan het niet anders dat er match is tussen DearBrand en Balance HR.

Het antwoord
Ik start altijd met de basics. Waar staan jullie voor, wat maakt jullie bijzonder… Samenwerkend, vooruitstrevend, hartelijk en betrouwbaar omschrijven het brand character. Van hieruit transformeerde de nieuwe visuele identiteit naar een samenspel van contrasten. Zachte tinten zand en muntgroen tegenover fel turkoois groen en diepblauw. Uitgesproken typografie in combinatie met gemakkelijk leesbare corporate fonts. Naast de afgeronde vlakken zijn ook de handgetekende iconen terugkerende grafische elementen. Het is altijd de bedoeling geweest om het merk een heel toegankelijke en creatieve uitstraling te geven, onderscheidend van andere organisaties in human resources.