Nu CKG De Schommel het eensgezind is over hun merkidentiteit starten ze met zekerheid aan communicatie

  • merkstrategie

Nu CKG De Schommel het eensgezind is over hun merkidentiteit starten ze met zekerheid aan communicatie

Briefing

Hoe een begeleider, de projectleider, twee stafmedewerkers, twee directeurs en voorzitter van Raad van Bestuur het eens werden over welke richting het zou uitgaan met de uitstraling van CKG De Schommel.

CKG De Schommel vzw, centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning, ondersteunt ouders die vragen hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Vertrekkende vanuit een diepgeworteld maatschappelijk engagement, de wil om samen te werken aan een betere wereld, helpen ze ouders en kinderen uit de middenklasse en kansengroepen terug in hun kracht te zetten. Een nobel doel waar ik maar al te graag mijn steentje aan wou bijdragen.

Mijn aanpak

In opdracht van Linguineo begeleidde ik de workshop co-creatie. Iedereen had een mening over hoe de waarden, vooropgesteld in de beleidsnota, er het best zouden uitzien. Voor de start van de workshop kregen alle deelnemers een voorbereidende oefening over waarden. Doel van deze oefening was om te zien of deze waarden nog relevant en levendig zijn en hoe belangrijk ze zijn in verhouding tot elkaar. Hierdoor kwam een interessante discussie op gang en kwamen een aantal meningsverschillen naar boven. Met deze discussie in het achterhoofd gingen op zoek naar de brand personality en tone-of-voice. Hoe zou je ideale tone-of-voice omschrijven als je de waarden en doelgroep kent? Op zich al een uitdaging maar het werd nog interessanter toen we hier ook een visuele oefening aan koppelden. Ik faciliteerde de workshop met de online tool Miro. Iedereen kreeg de kans om visuele moodboards te maken, te stemmen en hierover te discussiëren. Conclusies en belangrijkste take-aways verwerkte ik in een adviesrapport, wat meteen ook de creatieve brief was voor designers en copywriters.

Miro co-creatie workshop visuele boards
Adviesrapport merkidentiteit CKG De Schommel

MethodiekFabriek herpositioneert zich van publiek laboratorium naar dé consultant in participatie en co-creatie.

  • merkstrategie
  • ux

MethodiekFabriek herpositioneert zich van publiek laboratorium naar dé consultant in participatie en co-creatie.

Briefing

De Stuyfplek te Kortrijk, waar volop geëxperimenteerd wordt onder het motto ‘Voor en door jong en oud, vol-doening!’, was de kiem van wat nu MethodiekFabriek is. De Stuyfplek bleef geen unicum maar groeide uit tot een uitgebreid netwerk van Stuyfplekken. Naast dit netwerk creëerde het team achter Stuyfplek Kortrijk andere sociale concepten zoals Cokido en Arc de Triomphe. Wat nu MethodiekFabriek heet, groeide organisch en evolueerde naar een aanspreekpunt voor co-creatie workshops en consulting op maat voor wie streeft naar systemische verandering. Dit alles met als doel de groei van zowel het individu als van de groep.

Hoe verhoudt MethodiekFabriek zich nu als merk tegenover de Stuyfplek in Kortrijk en het netwerk van Stuyfplekken? Hoe integreren we deze sterk verbonden entiteiten? Bouwen we één site of aparte? Welk verhaal vertellen we op deze sites? Tijdens workshops merkstrategie kreeg  MethodiekFabriek op vele vragen het antwoord.

Mijn aanpak

De workshops brachten een ton aan informatie. Met deze informatie ging ik aan de slag voor een voorstel voor informatie-architectuur van de website voor MethodiekFabriek en coördineerde designer, copywriter en ontwikkelaar. Het project kan rekenen op continuïteit door de samenwerking met ontwikkelaar.

We kregen inzicht in de doelgroep, wat hun belangrijkste doelen zijn en wat ze nodig hebben om dit te bereiken. We onderzochten de match tussen hun behoeften en ‘onze’ dienstverlening. Op welke manier productizen we? Welke informatie hebben ze nodig om overtuigd te geraken van MethodiekFabriek? Hoe praten ze en welke persoonlijkheid hebben ze? Met welk soort merk of organisatie kunnen ze zich identificeren?

Volgende stap was de analyse van de verschillende merken. Hoe verschillend zijn de doelgroepen? Is er een andere tone-of-voice nodig? In welk taalgebruik herkent de doelgroep zich. Kunnen de twee websites een hefboom zijn voor elkaar? Op welke manier.

Naast strategisch advies kreeg MethodiekFabriek een concrete oplossing met de ontwikkeling van hun huisstijl en lancering van de nieuwe website.

Workshop merkstrategie
Huisstijl Vlaams Patientenplatform
UX Design Clickable wireframes website methodiekfabriek

Palmki

Merkstrategie, Branding

  • branding
  • merkstrategie

Palmki

Els, wil je voor onze nieuwe biometrische identificatietool een naam bedenken? En graag ook een logo en huisstijl. Ja, dan wil ik daar absoluut graag bij helpen.

De tool
Broodje kopen op school, scan je handpalm en je hebt betaald. Snel even je hotelkamer binnenwippen, geen sleutel of kaart meer nodig.

De oplossing
Naamcreatie: Palmki.
Brand Personality: happy, carefree, simplicity, full of energy
Brand Physique: logo refers to emoticons, on-of button, yellow
De gele cirkel en eenvoudige vorm van de hand in het logo verwijzen naar de emoticonstijl. De beelden verwijzen naar citylife, cosmopolitan, technology, early adopters.
Self-image of the persona: I embrace technology, I make quick decisions, I love new experiences

Merkstrategie DIOSS

Merkstrategie

  • merkstrategie

Merkstrategie DIOSS

Tijdens de workshop merkstrategie ging ik op zoek naar de gedeelde kernwaarden van de managers van DIOSS Print, Card en Smart. Jan Soenen, Guy Lauwers, Wim Pletinckx en Arjan D’haene spraken elk over hun kernwaarden, hoe zij DIOSS zien, waar ze goed in zijn, welke sfeer en cultuur er is… De verschillen kwamen aan bod en nadien gingen we op zoek naar wat de 3 bedrijven bindt. De workshop gaf voldoende informatie om de overkoepelende merkstrategie en tone of voice van het merk te bepalen. In de Brand Guide staat een duidelijke omschrijving van wie DIOSS is en ‘how to express their brand’.

Darna, culturenhuis

Gebruikersonderzoek, merkstrategie, project management

  • gebruikersonderzoek
  • merkstrategie
  • pm-website

Darna, culturenhuis

De vraag
We willen ontmoeting, dialoog en culturele interactie stimuleren tussen de Vlaamse
en Marokkaanse gemeenschappen in Brussel en de rest van Vlaanderen.

Het antwoord
Diepte-interviews met medewerkers van Darna, artiesten en organisatoren, gaven ons voldoende inzicht om een advies te schrijven. Dit document is bedoeld om te inspireren en te begeleiden in het nemen van beslissingen. Het definieert het merk DARNA en de kwaliteiten waarvoor ze bekend staan.

Met dit inzicht gingen we aan de slag om een branding, content strategie en website te maken. We focussen op ondersteuning, zichtbaarheid en erkenning van de artiesten en zijn een bron van inspiratie voor cultuurbelevers. Darna betekent letterlijk open huis. Een plaats waar mensen zich thuis voelen.

TEAM: Els Verzele, Ine Dehandschutter, Tim Schacht, Jan Van Zeveren, Webdiseno

www.darnavzw.be

ISEC, safety training

Merkstrategie, branding, webdesign

  • branding
  • merkstrategie
  • webdesign

ISEC, safety training

De vraag
ISEC wil haar positie verder verstevigen en de interne cultuur versterken. Een duidelijke merkstrategie en vernieuwde corporate identity speelt daarbij een sleutelrol.

Het antwoord
Ik organiseerde een aantal workshops waarin ik op zoek gingen naar de gedeelde waarden van het management en de werknemers. Door de 2 belangrijkste brand archetypes en het brand character in kaart te brengen, kwam er inzicht in de persoonlijkheid van het merk en het self-image van de doelgroep. De organisatiecultuur is prestatiegericht en vereist toewijding. De nieuwe huisstijl beantwoordt meer aan de dynamiek en focus die je voelt bij ISEC. Het brandbook dient als inspiratie en begeleiding voor het HR-team om de waarden verder te doen leven in de bedrijfscultuur.

www.isec-online.be

“ Els luisterde écht naar het management en het team tijdens de workshops merkstrategie. De merkbelofte vertaalde zich in een sterke visuele branding en website. Meer dan ooit staan de neuzen in dezelfde richting en zijn we trots op ons merk.” Dirk Schelkens, CEO ISEC