Palmki

Merkstrategie, Branding

  • branding
  • merkstrategie

Palmki

Els, wil je voor onze nieuwe biometrische identificatietool een naam bedenken? En graag ook een logo en huisstijl. Ja, dan wil ik daar absoluut graag bij helpen.

De tool
Broodje kopen op school, scan je handpalm en je hebt betaald. Snel even je hotelkamer binnenwippen, geen sleutel of kaart meer nodig.

De oplossing
Naamcreatie: Palmki.
Brand Personality: happy, carefree, simplicity, full of energy
Brand Physique: logo refers to emoticons, on-of button, yellow
De gele cirkel en eenvoudige vorm van de hand in het logo verwijzen naar de emoticonstijl. De beelden verwijzen naar citylife, cosmopolitan, technology, early adopters.
Self-image of the persona: I embrace technology, I make quick decisions, I love new experiences

Merkstrategie DIOSS

Merkstrategie

  • merkstrategie

Merkstrategie DIOSS

Tijdens de workshop merkstrategie ging ik op zoek naar de gedeelde kernwaarden van de managers van DIOSS Print, Card en Smart. Jan Soenen, Guy Lauwers, Wim Pletinckx en Arjan D’haene spraken elk over hun kernwaarden, hoe zij DIOSS zien, waar ze goed in zijn, welke sfeer en cultuur er is… De verschillen kwamen aan bod en nadien gingen we op zoek naar wat de 3 bedrijven bindt. De workshop gaf voldoende informatie om de overkoepelende merkstrategie en tone of voice van het merk te bepalen. In de Brand Guide staat een duidelijke omschrijving van wie DIOSS is en ‘how to express their brand’.

Darna, culturenhuis

Gebruikersonderzoek, merkstrategie, project management

  • gebruikersonderzoek
  • merkstrategie
  • pm-website

Darna, culturenhuis

De vraag
We willen ontmoeting, dialoog en culturele interactie stimuleren tussen de Vlaamse
en Marokkaanse gemeenschappen in Brussel en de rest van Vlaanderen.

Het antwoord
Diepte-interviews met medewerkers van Darna, artiesten en organisatoren, gaven ons voldoende inzicht om een advies te schrijven. Dit document is bedoeld om te inspireren en te begeleiden in het nemen van beslissingen. Het definieert het merk DARNA en de kwaliteiten waarvoor ze bekend staan.

Met dit inzicht gingen we aan de slag om een branding, content strategie en website te maken. We focussen op ondersteuning, zichtbaarheid en erkenning van de artiesten en zijn een bron van inspiratie voor cultuurbelevers. Darna betekent letterlijk open huis. Een plaats waar mensen zich thuis voelen.

TEAM: Els Verzele, Ine Dehandschutter, Tim Schacht, Jan Van Zeveren, Webdiseno

www.darnavzw.be

ISEC, safety training

Merkstrategie, branding, webdesign

  • branding
  • merkstrategie
  • webdesign

ISEC, safety training

De vraag
ISEC wil haar positie verder verstevigen en de interne cultuur versterken. Een duidelijke merkstrategie en vernieuwde corporate identity speelt daarbij een sleutelrol.

Het antwoord
Ik organiseerde een aantal workshops waarin ik op zoek gingen naar de gedeelde waarden van het management en de werknemers. Door de 2 belangrijkste brand archetypes en het brand character in kaart te brengen, kwam er inzicht in de persoonlijkheid van het merk en het self-image van de doelgroep. De organisatiecultuur is prestatiegericht en vereist toewijding. De nieuwe huisstijl beantwoordt meer aan de dynamiek en focus die je voelt bij ISEC. Het brandbook dient als inspiratie en begeleiding voor het HR-team om de waarden verder te doen leven in de bedrijfscultuur.

www.isec-online.be

“ Els luisterde écht naar het management en het team tijdens de workshops merkstrategie. De merkbelofte vertaalde zich in een sterke visuele branding en website. Meer dan ooit staan de neuzen in dezelfde richting en zijn we trots op ons merk.” Dirk Schelkens, CEO ISEC